KIK VAGYUNK? / MI A KKGF?

 

 

A kedvezményes kötelező gépjármű felelősségbiztosítás - röviden KKGF - a járműbiztosítás speciális módozata, amit muzeális-, veterán-, nosztalgia- és hobbijárművek üzembentartói (tulajdonosai) vehetnek igénybe. Ezek a járművek alacsonyabb kockázati körbe sorolhatók, - ezért jelentős díjkedvezménnyel biztosíthatók - mint a normál használatú járművek. Ennek oka a normál használatú járművektől eltérő jellegű üzemeltetés, vagy a jármű speciális kialakítása, kivitele.

- Időszakos használat során, amely - alkalomszerű (csak rendezvények, találkozók), vagy szezonális (csak tavasztól őszig), a speciális járművek lényegesen kevesebbet futnak, mint a normál járművek, olykor csupán pár száz km-t évente.

- Az egyediség, és a befektetett saját munka révén a muzeális, veterán-, nosztalgia-, hobbijármű a tulajdonosa számára felértékelődik, így jobban megóvja, mint egy normál köznapi járművet. (előszereteti értékkel bír)

- A muzeális-, veterán-, nosztalgia-, hobbijárművek feltűnő megjelenésűek, a forgalom többi résztvevőjének figyelmét felkeltik, így biztonságosabban közlekedhetnek, mint a normál járművek.

- A muzeális-, veterán-, nosztalgia-, hobbijárművek tulajdonosa - elvárásunk szerint - valamely veterán-, nosztalgia-, hobbijárműves egyesület tagja, így a klubélet, a találkozók, a hírlevelek révén folyamatosan információt kap a járműve állagmegóvásával, üzemeltetésével, feljavításával kapcsolatos kérdésekről. Közösségbe, találkozókra, rendezvényekre jár. Ezáltal járműve felértékelődik számára, ami motiválja a balesetmentes közlekedésre is.

A KKGF biztosítással rendelkező járművek adatait a tulajdonosok megbízása alapján a Magyar Nosztalgia és Hobbijármű Regiszter (MNHJR) tartalmazza. Az MNHJR egy jogvédett virtuális könyvtár, amelynek legnagyobb partnerei a Magyar Nosztalgiajárműves Egyesületek és Márkaklubok Szövetségét alapító Magyarországi Bogarasok Klubja Egyesület és a Trabant-Wartburg Klub Egyesület.

Jelenleg az MNHJR a legnagyobb speciális jármű állománnyal rendelkezik, több ezer muzeális-, veterán-, nosztalgia-, és hobbijármű minősítését tartalmazza és gondozza. További tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken kérhető.Címünk:

MNHJR-MBK-TWK Online Iroda

Székhely: Bp. 1084 Német u. 23. fszt. 4.
Tel.: +36309488841
Tel.: +36204610556
E-mail: info@kedvezmenyesbiztositas.hu