FIZETÉS - BANKKÁRTYÁS FIZETÉS »

 

Tájékoztató:

Szolgáltató: Magyar Nosztalgia- és Hobbijármű Regiszter
Adószám:  22948407-2-42
Bankszámla szám: CIB BANK 10700543-65837049-51100005
Székhely: Bp. 1084 Német u. 23.
Telefon: 06309488841

E-mail: info@kedvezmenyesbiztositas.hu

A vásárolt szolgáltatás besorolása: TEAOR 6621 - kockázatértékelés; TEAOR 6399 - m.n.s. egyéb információs szolgáltatás.
A várárolt szolgáltatás leírása: muzeális, veterán-, nosztalgia-, hobbijárművek kedvezményes biztosításához szükséges minősítés, adattárolás.

Technikai probléma, esetleges reklamáció esetén forduljon hozzánk bizalommal fenti elérhetőségeinken! Amennyiben szolgáltatásunkat - megfelelő jármű hiányában - mégsem tudja igénybe venni, úgy a teljes befizetett összeget visszatérítjük, tehát semmilyen plusz költséget nem számolunk fel.


 

A kártyás fizetés szolgáltatója:

 

Elfogadott kártyák:

 

Fizetési feltételek - Fizetés »

 

A Magyar Nosztalgia- és Hobbijármu Regiszter a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Magyar Nosztalgia- és Hobbijármu Regiszter a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetooldalon. A fizetooldal adattartalmáról a Magyar Nosztalgia- és Hobbijármu Regiszter nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményérol a fizetést követoen a Magyar Nosztalgia- és Hobbijármu Regiszter oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngészo programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A  tagsági díj ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

---------------------------------------------------------------------------------------------Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működo oldalunkon!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

 

A biztonságrólAz SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevu cég teszi lehetové a CIB Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngészo program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés elott titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetoek.Elfogadott kártyákA CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetové.

Fizetés lépései

 

  1. Ön a Magyar Nosztalgia- és Hobbijármu Regiszter oldalán választja ki a tagság típusát melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.

    Ezt követoen Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.

    A kártyaadatok megadását követoen a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.

  2. A fizetést követoen Ön visszatér a Magyar Nosztalgia- és Hobbijármu Regiszter oldalára, ahol a tranzakció eredményérol kap visszaigazolást.

A bankkártyával történo fizetés esetén a sikeres tranzakciót követoen - ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenorzése utáni elfogadást jelenti -, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével. 
Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetooldalról a Magyar Nosztalgia- és Hobbijármu Regiszter oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minosül. Amennyiben a banki fizetooldalon a böngészo "Vissza/Back" vagy a "Frissítés/Refresh" gombjára kattint, ill. bezárja a böngészo ablakot mielott visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minosül.Amennyiben a tranzakció eredményérol, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteirol bovebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezeto bankjával.

 


 

Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésrőlKÁRTYAELFOGADÁS

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?
A VISA és az Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történo használatának lehetosége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történo vásárlásra.

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?
Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?
Huségpontokat tartalmazó, kereskedok/szolgáltatók által kibocsátott pontgyujto kártyákkal nem lehet interneten fizetni.

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?
Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.

FIZETÉS FOLYAMATA

Hogyan működik az online fizetés banki háttérfolyamata?
A vásárló a kereskedo/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követoen a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetooldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyu érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettol kezdve a kártya valós ideju engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenorzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendo összeget számlavezeto (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történo terhelése (levonása) számlavezeto banktól függoen néhány napon belül következik be.

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?
Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történo (Card Present) és kártya jelenléte nélküli (Card not Present) tranzakciókat. A Card Present tranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követoen a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyezo központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függoen a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az elobbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedo) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (128 bites titkosítású) fizetooldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.

Mit jelent a foglalás?
A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez elobb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elköltheto lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költheto el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetoséget nyújtana.

SIKERTELEN FIZETÉSEK ÉS TEENDŐK

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?
Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

Kártya jellegu hiba


Számla jellegű hiba

 

Kapcsolati jellegű hiba

 

Technikai jellegű hiba

 

Mi a teendo a fizetési procedúra sikertelensége esetén?
A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezeto bankjával.

Miért a számlavezeto bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?
A kártyaellenorzés során a számlavezeto (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedo kereskedo (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezheto-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedo/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?
Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elo, ha a kártya ellenorzése megtörtént a fizetooldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedo/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minosül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.

BIZTONSÁG

Mit jelent a VeriSign és a 128 bites titkosítású SSL kommunikációs csatorna?
Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevu cég teszi lehetové a CIB Bank-nak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngészo program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés elott titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetoek.

A fizetés után figyelmeztetett a böngészom, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?
Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 128-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követoen Ön a kereskedo honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedo oldala nem titkosított, a böngészoje figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetoen.

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?
A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.

Mit jelent a Verified by Visa?
A Verified by Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a Mastercard SecureCode?
A Mastercard SecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a UCAF kód?
MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezot.

 

Tovább a fizetéshez »